Παιδικά Τμήματα

Οι προπονητές της AFtct οδηγούν με  ενθουσιασμό τα παιδιά στον υπέροχο κόσμο του Τένις μέσα  σ΄ένα ευχάριστο και φιλικό  κλίμα.

Διδάσκουμε σωστό Τένις, αναπτύσσουμε τις κινητικές δεξιότητες των παιδιών, καλλιεργούμε την κοινωνικότητα, την συναδελφικότητα, παράλληλα με την πειθαρχία, την υπομονή και  την επιμονή στοιχεία απαραίτητα για την σωστή ανάπτυξη των παιδιών.

Μίνι Τένις

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΙΝΙ ΤΕΝΙΣ ;

Παιδιά ηλικίας μεταξύ 3 και 10 ετών μπορούν τώρα να γνωρίσουν το Μίνι Τένις με ένα συναρπαστικό πρόγραμμα από την AFtct.

Με μικρότερα γήπεδα, φιλέ και ρακέτες, καθώς και χαμηλής αναπήδησης μπάλες, η AFtct προσφέρει την τέλεια εισαγωγή στο άθλημα, με όλη την διασκέδαση και την ενέργεια των πραγματικών συνθηκών του κανονικού Τένις.

Υπάρχουν 4 στάδια της AFtct Mini Tennis, το Tots, το Red, το Orange και το Green, το καθένα με τις δικές του διαστάσεις γηπέδου και τύπο μπάλας. Αυτή η προσαρμοσμένη προσέγγιση επιτρέπει στους παίκτες να αναπτύξουν ζωτικής σημασίας ικανότητες και τεχνικές σε νεαρή ηλικία.

Σχεδιασμένο να βοηθήσει τους μικρούς παίκτες να μάθουν σε στάδια και να πάρουν μέρος σε διασκεδαστικές ασκήσεις με τακτικές ανταμοιβές που τους ενθαρρύνουν να αναπτύξουν τις τενιστικές τους ικανότητες μ' ένα ρυθμό που τους ταιριάζει, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη νεαρών αθλητών, σε κατάλληλο περιβάλλον.

Οι αξίες του Τίμιου παιχνιδιού της AFtct, είναι μία υπενθύμιση του πως ο καθένας πρέπει να συμπεριφέρεται όταν βρίσκεται στο γήπεδο, παρακολουθώντας έναν αγώνα ή προπονώντας παίκτες.

 

ΑΓΏΝΕΣ Mini Tennis

Οι αγώνες του Μίνι Τένις διοργανώνονται για να βοηθήσουν τα παιδιά να πάρουν το μέγιστο από το ανταγωνιστικό Τένις και να τα ανταμείψουν, εμπνέοντας τα να αναπτύξουν το παιχνίδι τους.

 

ΓΟΝΕΙΣ

Το AFtct Mini Tennis είναι ένας διασκεδαστικός και συναρπαστικός τρόπος για τα παιδιά σας να μπουν στον χώρο του τένις.

Μπορείτε να συμβάλετε στη δημιουργία ενός θετικού περιβάλλοντος για τα παιδιά, παρέχοντας τους τη σωστή υποστήριξη και ενθάρρυνση.

Εδώ είναι μερικές κορυφαίες συμβουλές για να βοηθήσουν εσάς και το παιδί σας να διασκεδάζει παίζοντας τένις :

  • Ενθαρρύνετε το παιδί σας να γνωρίσει την ιδέα του Mini Tennis και να εξασκήσουν τις σχετικές δεξιότητες.
  • Επιτρέψετε στο παιδί σας να κερδίσει αυτοπεποίθηση και να απολαύσει το παιχνίδι, παίζοντας στο κατάλληλο στάδιο του AFtct Mini Tennis μέχρι να μπορεί να ελέγχει τη μπάλα και να εφαρμόζει τις δεξιότητες του αποτελεσματικά.
  • Εξασκηθείτε με το παιδί σας στο σπίτι, στο χώρο που παίζει Τένις, στις διακοπές και με φίλους.
  • Εξηγήστε τις αξίες της ευγενούς άμιλλας καθώς αυτό θα ενθαρρύνει την καλή συμπεριφορά και φιλοτιμία του σε μαθήματα και αγώνες.
  • Επικεντρωθείτε στις επιδόσεις και την προσπάθεια αντί στα αποτελέσματα. Ρωτήστε 'Πως έπαιξες?' ή 'Πέρασες καλά?'
  • Βοηθήστε το παιδί σας να καταλάβει οτι ο σεβασμός των κανόνων και ο σεβασμός των αντιπάλων είναι μέρος του παιχνιδιού και της απόλαυσης του.

 

TOTS

Το tots είναι για παιδιά ηλικίας 3 έως 5 ετών και τους δίνει τη δυνατότητα να μάθουν τα βασικά και πως να απολαμβάνουν το παιχνίδι διαμέσου μιας σειράς από διασκεδαστικές δραστηριότητες βασισμένες στους θεμελιώδεις τομείς της ισορροπίας, του συντονισμού, της ευκινησίας, της κίνησης και των δεξιοτήτων της ρακέτας και της μπάλας.

Οι παίκτες λαμβάνουν αυτοκόλλητα σαν ανταμοιβή και αναγνώριση για την σκληρή τους προσπάθεια, την επίτευξη συγκεκριμένων δεξιοτήτων και την καλή δουλειά με άλλους στην ομάδα.

Τα tots παίζουν με σφουγγαρένιες μπάλες και 17 ή 19 ιντσών ρακέτες και η εστίαση είναι η πραγματοποίηση όσο των δυνατών περισσότερης διασκέδασης.

 

MINI TENNIS RED

Το Mini Tennis red είναι για παίκτες ηλικίας 8 ετών και κάτω. Παίζεται σε μικρό γήπεδο, με μικρές ρακέτες και μαλακές μπάλες. Είναι ακριβώς όπως το πραγματικό παιχνίδι και δίνει στους παίκτες τη δυνατότητα να κάνουν μεγάλα rallies και να παίζουν με διαφορετικούς τύπους χτυπημάτων.

Ποια ηλικία έχει σαν στόχο το Mini Tennis red ;

Το Mini Tennis red είναι για παίκτες 8 ετών και κάτω.

Τι μπάλα χρησιμοποιείται ;

Η μπάλα που χρησιμοποιείται είναι απο αφρώδες ηλικό ή τσόχινο και είναι κατά 75% πιο αργές σε σχέση με τις κίτρινες κανονικές μπάλες.

Σε τι μεγέθους γήπεδο παίζεται το Mini Tennis red ;

Σε γήπεδο με διαστάσεις 11μ. Χ 5,5μ. Ή 12μ. Χ 6μ.

Τι ύψος έχει το φιλέ ;

Το φιλέ είναι στο ύψος των 80 εκ. ( στο κέντρο ).

Ποια είναι η κατάλληλη ρακέτα ;

Μία μικρότερη ρακέτα των 43εκ.-58εκ συνιστάται ανάλογα με το ύψος και του δύναμη του παίκτη.

Τι είδους αγώνες υπάρχουν στο Mini Tennis red ;

Οι παίκτες ενθαρρύνονται να συμμετέχουν σε αγώνες-παιχνίδια, σε ομάδες ή μόνοι τους, παίζοντας και μαθαίνοντας το tie-break.

 

MINI TENNIS ORANGE

Το Mini Tennis orange είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τους παίκτες να συνεχίσουν την πρόοδο τους από το Mini Tennis red και αφορά παίκτες ηλικίας 8 και 9 ετών. Παίζεται με μικρότερες ρακέτες, πιο ελαφριές μπάλες και γήπεδα μεγαλύτερα και φαρδύτερα από εκείνα του red αλλά ακόμη μικρότερα από τα κανονικά γήπεδα τένις, επιτρέποντας στους παίκτες να αναπτύξουν ένα σφαιρικό παιχνίδι μαθαίνοντας μία σειρά τεχνικών και τακτικών.

Ποια ηλικία έχει σαν στόχο το Mini Tennis orange ;

To Mini Tennis orange είναι για παίκτες ηλικίας 8 και 9 ετών.

Τι μπάλα χρησιμοποιείται ;

Η μπάλα που χρησιμοποιείται είναι πορτοκαλί και κατά 50% πιο αργή από την κίτρινη μπάλα, δίνοντας στους παίκτες καλύτερο έλεγχο, σ'αυτό το σημαντικό στάδιο ανάπτυξης.

Σε τι μεγέθους γήπεδο παίζεται το Mini Tennis orange ;

Το μέγεθος του γηπέδου είναι 18μ. Χ 6,5μ.

Τι ύψος έχει το φιλέ ;

Το φιλέ στο κέντρο του ειναι 80εκ.

Ποια είναι η κατάλληλη ρακέτα ;

Μία ρακέτα 58εκ- 63εκ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανάλογα με το ύψος και την δύναμη του αθλητή.

Τι είδους αγώνες υπάρχουν στο Mini Tennis orange ;

Υπάρχουν ομαδικοί και ατομικοί αγώνες-παιχνίδια χρησιμοποιώντας το tie-break και συγκεκριμένα “the best of three tie-break!”

 

MINI TENNIS GREEN

Το Mini Tennis green είναι ένας καλός τρόπος οι παίκτες να συνεχίσουν την πρόοδο τους από το Mini Tennis orange . Παίζεται σε γήπεδο κανονικών διαστάσεων με μεγαλύτερες ρακέτες και μπάλες λίγο πιο ελαφριές απο τις κίτρινες. Είναι το επόμενο στάδιο πριν από την μετάβαση στις κίτρινες μπάλες και σε κανονικού μεγέθους γήπεδο και βοηθάει τους αθλητές να αναπτύξουν και να βελτιώσουν όλες τις πτυχές του παιχνιδιού τους.

Ποιά ηλικία έχει σαν στόχο ;

Αφορά παίκτες ηλικίας 9 και 10 ετών.

Τι μπάλα χρησιμοποιείται ;

Χρησιμοποιούνται οι πράσινες μπάλες που είναι κατά 25% πιο αργές απο τις κίτρινες.

Σε τι μεγέθους γήπεδο παίζεται το Mini Tennis green ;

Το γήπεδο έχει τις διαστάσεις του κανονικού γηπέδου τένις. Τα διπλά παιχνίδια παίζονται επίσης σε κανονικού μεγέθους γήπεδα.

Τι ύψος έχει το φιλέ ;

Το ύψος του φιλέ στο κέντρο του γηπέδου είναι 0,91εκ.

Ποιά είναι η κατάλληλη ρακέτα ;

Μία μεγαλύτερη ρακέτα των 63εκ – 66 εκ μπορεί να χρησιμοποιηθεί αλλά όχι υποχρεωτικά.

Τι είδους αγώνες υπάρχουν στο Mini Tennis green ;

Υπάρχουν ατομικοί και ομαδικοί αγώνες- παιχνίδια μετρώντας σε μικρά set.

 

Εκμάθηση

Ο  στόχος  μας  είναι  να  μπορέσουν  οι  παίκτες  μας  να  οικοδομήσουν  μία  μακροπρόθεσμη  σχέση  με  τον  αθλητισμό (Τένις) και να  γίνουν  υπεύθυνοι  ενήλικες.

Η  προπόνηση  είναι  προσαρμοσμένη  ανάλογα  με  την  ηλικία  και  το  επίπεδο  των  παικτών ,  είναι  ομαδική   και  περιλαμβάνει  4-6  παίκτες  ανά  προπονητή.

Παιχνίδια  μονού  και  διπλού  παιχνιδιού  όπως  και  ομαδικά   εναλλάσσονται  στις  προπονήσεις.

Ασκήσεις (drills)  τεχνικής  και  τακτικής  που  στηρίζονται  πάνω  στις  βασικές  αρχές  είναι  αναπόσπαστο  μέρος  των  προπονήσεων   μας.

Κάθε  υποψήφιος  νέος  παίχτης  πρέπει  να έρθει  στην Ακαδημία  να  δούμε  το  επίπεδο  του ( να  κάνει  το τέστ  της  εισδοχής)  ώστε  να  του  προτείνουμε  το  πιο  κατάλληλο  γι  αυτόν  τμήμα,  να  εξοικειωθεί  με  το  κέντρο  και  την  προπονητική  ομάδα  και στην  συνέχεια  να  γίνει  μέλος  της  Ακαδημίας  μας. 

Η  επίσκεψη  στην  Ακαδημία μας  μπορεί  να  γίνει  ανά  πάσα  στιγμή  του  έτους.

Παρακαλούμε  επικοινωνήστε  μαζί  μας  εκ  των  προτέρων.

 

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί τεχνολογία cookies.

Συνεχίζοντας την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα μας, σημαίνει ότι συμφωνείτε με αυτό. Περισσότερες Πληροφορίες

ΑΠΟΔΟΧΗ
×